Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laatste afwerking Centrum West Mol afgerond

Deze week vindt er nog laatste afwerking plaats van het riolerings- en herinrichtingsproject Centrum West. Zo krijgen de Gasstraat en Gasthuisstraat woensdag 21 augustus nog een fietssuggestiestrook in de tegenrichting.

Donderdag 22 en vrijdag 23 augustus voorziet de aannemer een elastische voeg op het met asfalt vernieuwde kruispunt Adolf-Reydamslaan – Sint-Pieterstraat. Voor beide karweien zijn beperkte verkeersmaatregelen vereist.

 

Fietssuggestiestroken

De Gasstraat en Gasthuisstraat zijn beide éénrichtingsstraten. Om ruimte te creëren voor fietsers in de tegenrichting, voorzien de ontwerpplannen aan één zijde van de rijweg een fietssuggestiestrook. Deze wordt woensdag 21 augustus aangebracht. Hiervoor stelt de aannemer een tijdelijk parkeerverbod in. Mogelijk geldt ook nog een korte omleiding voor het autoverkeer, afhankelijk van het vlotte en veilige verloop van de werken.

Aanbrengen compoundvoeg kruispunt Sint-Pietersstraat – Adolf Reydamslaan

Op donderdag 22 en vrijdag 23 augustus plaatst de aannemer een compoundvoeg tussen het nieuw geasfalteerde kruispunt Sint-Pieterstraat – Adolf Reydamslaan en de betonvakken van de Adolf Reydamslaan. Deze compoundvoeg voorkomt dat het asfalt wordt opgestuwd bij het uitzetten van beton bij wisselende weersomstandigheden. Het plaatsen van de compoundvoeg gebeurt rijstrook per rijstrook, zodat beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten altijd mogelijk blijft.

Deel dit artikel